nieuws groep 5-6

maandag, 12 september 2016

Groep 5/6 bestaat uit 23 leerlingen en 2 leerkrachten. Op woensdag staat Juf Andrea voor de groep op de overige dagen staat juf Gaby voor de groep.  

In groep 5/6 zijn wij druk bezig met alle vakken. Met rekenen maken we sommen tot 200 en tot 10.000. De tafels komen iedere dag even aanbod.  

Bij taal zijn we bezig met de persoonsvorm en de hoofdletters van het begin van de zin.  

Station Zuid doen wij ook iedere dag. Wij leren hier hele moeilijke, mooie en nieuwe woorden. Iedere dag lezen we in ons Roetjsboek en daar leren we mooie zinnen lezen en woorden lezen. 

We werken in Thema’s. Iedere dinsdagmiddag werken wij aan het thema. Thema’s die bijvoorbeeld aan bod komen zijn; reizen en de oceaan. 

Verder staat iedere dag de Vreedzame school centraal. We geven elkaar complimenten (opstekers), we luisteren naar elkaar, leren een conflict uit te praten. Hier zijn we dagelijks mee bezig. Zo zorgen we ervoor dat we goed met elkaar kunnen omgaan. En dat iedereen het prettig heeft op school.  

Vijf dagen per week rennen wij ‘thedaily mile’. Na de instructie gaan we even 1,6 km rennen om weer met nieuwe energie aan de slag te kunnen.  

© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl